Fără categorie

Ce trebuie sa stie cumparatorul de aer conditionat?

Zilele calduroase ale verii pot deveni un calvar, iar dorinta multora dintre noi ar fi sa transforme aerul cald in aer rece precum gheata. Gratie tehnologiei avansate, aceasta dorinta nu este imposibila, intrucat daca va veti achizitiona un aparat de aer conditionat, veti beneficia de confortul la care visati. Aparatul de aer conditionat split este compus dintr-o unitate exterioara (care contine compresorul) si una interioara (sau chiar mai multe). La aparatul de aer conditionat inverter poate varia turatia compresorului, mentinand temperatura intr-un interval dat, acesta fiind mai eficient si consuma mai putina energie electrica, spre deosebire de un aparat de aer conditionat on-off.

In prima faza ar trebui sa va ganditi ce marca doriti sa achizitionati. Pentru a face o comparatie intre cele mai bune aparate de aer conditionat de la diferiti producatori, este indicat sa tineti cont de mai multi factori, precum filtrele aparatului, eficienta pentru racire, puterea de racire, garantia sa, pretul echipamentului. De preferat ar fi sa cumparati un echipament ce are o tehnologie avansata, intrucat acesta detine o serie de functii cum ar fi: Cold Plasma, Ifeel, Sleep, „Ochi inteligent”, Wi-Fi etc. In plus, verificati categoria de eficienta energetica (A, A+, A++), deoarece cu cat este int-o clasa de eficienta mai mare, cu atat consumul de energie este mai mic. Dupa ce v-ati hotarat ce marca doriti sa achizitionati, trebuie sa faceti un calcul de putere pentru aerul conditionat pe care urmeaza sa-l montati. Daca nu sunteti sigur ca ati facut calculul bun, contactati un agent ce se ocupa cu vanzarea echipamentelor de aer conditionat, pentru a va ajuta sa alegeti aparatul potrivit spatiului dumneavoastra. Un aparat de aer conditionat de putere prea mare pentru volumul camerei se poate opri si porni foarte des pentru a atinge temperatura setata. Problemele ce pot aparea: necesitatea dezumidificarii aerului din camera si uzura prematura a aparatului.Un aparat de aer conditionat de putere prea mica s-ar putea sa mearga prea des la putere maxima, va usca aerul prea mult si se va uza excesiv.

Un factor important de care trebuie sa tineti cont este zona in care locuiti. De pilda, daca stati intr-un loc foarte calduros, recomandat este sa va achizitionati un aparat care poate raci chiar daca afara sunt 45°C, iar daca stati intr-o zona in care soarele bate foarte rar, exista riscul de a se depune gheata pe unitatea exterioara iarna, in cazul in care nu are functia de auto-dezghetare. Asadar, tineti cont de intervalul de temperatura ambientala pe care aparatul de aer conditionat il detine, intrucat acesta trebuie sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra. De asemenea, ventilatorul raceste sau incalzeste aerul din camera, de aceea ar fi bine sa achizitionati un model de aparat de aer conditionat cu un jet de aer bine distribuit.

Alegeti un aparat de aer conditionat silentios, deoarece o unitate zgomotoasa poate sa va deranjeze in desfasurarea activitatii (de exemplu: nu puteti dormi, cand vorbiti cu cineva, vreti sa va relaxati, lucrati etc.).

Tipuri de aparate de aer conditionat sunt multe, iar alegerea unuia poate parea grea, insa tot ce trebuie sa faceti este sa tineti cont de nevoile dumnevoastra si, cu siguranta, il veti achizitiona pe cel potrivit.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *